eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sztrájkbizottság alakult a Malévnál

Sztrájkbizottság alakult a Malév Ground Handlingnél, mert megakadtak a tárgyalások a kollektív szerződés meghosszabbításáról. Az egyeztetések a szerdán kezdődhetnek - derül ki a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményéből.

A Malév-csoport földi kiszolgáló cégénél az év végén járt le a kollektív szerződés, amelyet a legutóbbi 11 napos sztrájkkal harcoltak ki. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet azt szeretné, hogy néhány változtatással újabb 3 évre kössék meg az egyezséget, de a cégvezetés kezdetben is csak fél, ma pedig már csak negyed évre hajlandó elkötelezni magát.

Az érdekképviselet azt is szeretné, hogy a cégvezetés őrizze meg a beosztott munkavállalók bérének és cafetéria-juttatásainak értékét.

A több mint 1200 tagot számláló szervezet távlati célja, hogy országos kollektív szerződést dolgozzanak ki és fogadjanak el az ágazatban.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×