eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Meddig tart a januári kora tavasz?

A következő napokban egymást követik a hidegfrontok, a szél is többször megélénkül - mondta az InfoRádiónak Pátkai Zsolt meteorológus. Az egyelőre nem látszik, hogy extrém időjárási események mikor lehetnek ezen a télen.

A hőmérsékleti értékek a március elejét idézik, de az InfoRádiónak nyilatkozó meteorológus elmondta, a következő napokban fokozatosan hűl majd le a levegő: egymást követik a hidegfrontok a Kárpát-medencében. Az első már kedd éjszaka megérkezik, de egyelőre nem okoz nagy lehűlést.

Pátkai Zsolt hozzátette: hétvégén azonban már csak 5 fok körül lehet a maximális hőmérséklet, és eső is eshet. Csütörtöktől hóra is kell számítani, igaz csak az Északi-középhegységben, vasárnap azonban már nagyobb területen.

Egyelőre fagymentesek lesznek az éjszakák, de szombatról vasárnapra virradva akár mínusz 5 fok is lehet.

A meteorológus azt nem tudta megmondani, hogy ezen a télen várható-e még "extrém időjárási esemény", de azt igen, hogy a következő napokban felélénkülhet a szél.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×