INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Zacher: Szilveszterkor azt hisszük, hogy többet bírunk

Infostart / InfoRádió
Szilveszterkor sem visel el az emberi szervezet több alkoholt, mint máskor - hangsúlyozta Zacher Gábor toxikológus. A Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa a InfoRádiónak arról is beszélt, hogy az év utolsó napján a duplájára is emelkedhet a betegszám.

Az év utolsó napján az átlagosnak mondható 30-32 beteg helyett legalább 60-70 kerül be hozzánk, elsősorban fiatalok - mondta az InfoRádiónak Zacher Gábor.

Szilveszterkor mindenkinek jó kedvűnek kell lennie, alkoholt kell fogyasztania, és nem nagyon ismerjük ilyenkor a mértéket, de ez nem csak Magyarországra jellemző - tette hozzá a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa.

Nem csoda, hogy a szilveszteri forgalom 85-90 százalékát az alkohol, a kábítószer, illetve a kettő kombinációja teszi ki, ez így szokott lenni - jegyezte meg a toxikológus, aki elmondta azt is, hogy a betegeket este 7-től reggel 7-ig folyamatosan hozzák a mentők.

Azért, mert szilveszter van, nem emelkedik meg az alkoholtoleranciánk, nem tudunk többet inni azon a napon sem. Márpedig az év utolsó napján mindig azt hisszük, hogy sokkal többet bírunk - fűzte hozzá Zacher Gábor.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk