eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A katasztrófavédelem szorosabban együttműködik az áram- és gázszolgáltatókkal

Megújította és szorosabbra fűzte együttműködését az áram- és gázszolgáltatókkal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) idén, így a rendkívüli hideg időjárás miatti veszélyhelyzetek és a szolgáltatások zavarai gyorsabban felszámolhatók.

Az OKF szóvivője, Petróczi Tímea szóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arról is beszámol, hogy a téli időjárásra felkészülve a katasztrófavédelem a meteorológiai szolgálattal és a közútfenntartókkal is együttműködik.

Emlékeztet, hogy télen gyakori az ónos eső is, ilyenkor villanyvezetékek szakadhatnak le, faágak törhetnek le a rájuk rakódó jég súlya alatt. Komoly nehézségeket és fennakadásokat okozhat a közlekedőknek a havazás és a hófúvás is.

A katasztrófavédelem hangsúlyozza, a tél közeledtével fontos a gépjárművek műszaki felkészítése és az óvatosabb vezetés. Csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad elindulni, amely rendelkezik a biztonságos téli üzemeltetéshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok, ). Előzetesen érdemes tájékozódni az útviszonyokról és inkább a főutakat használni - javasolják.

A téli időjárás emellett a gyalogosan közlekedőktől is fokozottabb óvatosságot igényel. Veszélyforrás lehet egy lefagyott járda, a tetőkről lehulló jégcsapok és nagyobb mennyiségű hó is. A hideg időjárás és az intenzív havazás a közművekben is kárt tehet, így fel kell készülni átmeneti kimaradásokra az áram- és a gázszolgáltatásban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×