eur:
388.68
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megszűnnek a peronkapuk a pályaudvarokon

November elejéig működnek a vasúti pályaudvarokon felállított peronkapuk - értesült az InfoRádió. Úgy tudjuk, hogy a MÁV nem hosszabbítja meg a szerződést, a peronkapukat üzemeltető céggel.

Először 2006-ban, a Nyugati pályaudvarhoz telepített peronkapukat a MÁV. A vasúttársaság a kapuk felállítását a bevételkieséssel és az utazási kultúra megváltoztatásával indokolta.

A Nyugati pályaudvaron az első kilenc vágányig telepítették a kapukat. A körülbelül másfél méter magas, masszív fémkerítésnek 14 kapuja van, utasforgalomtól függően egyszerre 4-5 kapun lehet bejutni a vonatokhoz, vagy kijutni a peronokról az érkező utasoknak.

A kapuknál kezdetben diákok is kérhették a jegyeket, a fiatalok mellett azonban kalauzok is vannak.

Devecz Miklós, a MÁV ZRt. személyszállítási üzletágának főigazgatója a rendszer elindulásakor megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a rendszer kísérleti jelleggel üzemel. A beruházás több mint 30 millió forintba került.

Egy évvel később, 2007-ben a MÁV arról számolt be, hogy 130 millió forint többletbevétele volt a társaságnak, és ezzel összefüggésben a jegyvásárlások elmaradása miatti büntetések száma is csökkent. Az akkori sajtótájékoztatón a MÁV vezetői akkor még arról is beszéltek, hogy tervezik az elektronikus jegyellenőrzés bevezetését, ennek megfelelően elektronikus kapuk felszerelését. Az ehhez szükséges kábelek ki is épültek.

2007 augusztusában, a Déli pályaudvarnál állították fel a kapukat, 2008-ban pedig a Keleti pályaudvarnál is. A MÁV-Start akkori szóvivője Balogh-Fazekas Anita akkor azt mondta az InfoRádiónak, hogy sikerült csökkenteni a bliccelők számát.

Ezeket a peronkapukat várhatóan november elején megszünteti a MÁV - értesült az InfoRádió. Szerettük volna ennek okáról megkérdezni az illetékeseket is, de kérdéseinket azzal hárították el, hogy a témáról bővebben majd novemberben nyilatkoznak.

Úgy tudjuk, hogy a vasúttársaság nem hosszabbítja meg a szerződést a peronkapukat üzemeltető céggel. Úgy tudjuk, hogy a MÁV vezetése más módon kívánja a bliccelők számát csökkenteni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a MÁV évente mennyi pénzt fizetett az peronkapuk üzemeltetésért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×