eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Oszkó Pétert beidézték a Sukoró-ügyben - lapszemle

Megkapta az idézést a Fejér Megyei Bíróságtól a sukorói vagyonjogi per október 20-i tárgyalására Oszkó Péter, akit tanúként hallgatnak majd meg - írja a a Magyar Nemzet.

A lapnak a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere elmondta: feltehetőleg a telekcsere-szerződésről kell nyilatkoznia. Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek felidézte, hogy 2009 őszén ő indított vizsgálatot a sukorói telekügyben, majd amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudott megállapodni Joav Blummal a szerződés felbontásáról, miniszterként előírta, hogy az MNV indítsa meg a polgári pert a feltűnő értékkülönbség miatt.

A lap emlékeztet: Joav Blum kaszinóépítési célra vásárolt egy pilisi és két albertirsai gyümölcsöst, majd ezek fejében akart megszerezni egy 70 hektáros állami területet Sukorón, a Velencei-tó partján. A megállapodásban az állt, hogy az MNV akarja telekcsere révén megszerezni - útépítéshez - Joav Blum három külterületi gyümölcsösét.

Az LMP jelöltje, Karácsony Gergely, valamint a civilek és az MSZP által támogatott Lévai Katalin is hajlandó a második fordulóban visszalépni, ha ez kell ahhoz, hogy a legyőzzék a Fideszt a II. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson - derül ki a két jelölttel készített közös interjúból, amely a Népszabadságban jelent meg.

Bár az átlagosnál kevésbé, de már a hazai golfturizmusban is érzékelhető a válság. A vendégek számának korábbi dinamikus növekedése az elmúlt két évben megállt, miközben több milliárdos fejlesztés leállt vagy forrás hiányában el sem indult - olvasható a Napi Gazdaságban.

Hátország Színháznak nevezné át az Új Színházat Dörner György, az intézmény csütörtökön kinevezett igazgatója, mert ez a név szerinte jobban kifejezi "a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot". Dörner az átlátszó.hu által közzétett és az Indexen idézett pályázatában vázlatos és általánosságoktól hemzsegő gazdasági stratégiát vázol fel. Ír kábszeresen vonagló sztárokról, Fényes Szelekről, igazságos föld- és színházosztásról, egyedülálló marketingstratégiája szerint pedig főként a nemzeti tartalmú újságokban, tévékben rádiókban hirdetne, mert ott van színháza közönsége és hátországa.

A Portfolio.hu szerint a költségvetési törvénytervezet alapján teljesen átalakul a nyugdíjkiadások szerkezete. Míg korábban a nyugdíjkasszából történt a kifizetések többsége, addig most több százmilliárd forintos tételeket csoportosított át a kormány az Egészségbiztosítási Alaphoz és a központi költségvetésbe

Földes László és Balogh Csaba Nagykovácsiban épült, "Acéltornácos ház" névre keresztelt családi háza nyerte az idei "Év Háza" díjat. A Penzcentrum.hu szerint ez a fantázianév is jól mutatja a modern városi világ és a múlt építészeti alapvetéseinek összefonódását.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×