eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Október végén tüntet a HÖOK

Tiltakozó akciót hirdet a fővárosba október végére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a készülő felsőoktatási törvény ellen.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke elmondta, hogy október 26-ra és október 27-re több helyszínre is adtak be területfoglalási engedélyt. Pécsett és Sopronban már voltak tiltakozó akciók, Debrecenben pedig a jövő héten lesz megmozdulás.

A hallgatói érdekképviselet szerint a tervezet figyelmen kívül hagyja a hallgatók szociális helyzetét, az önköltséges képzés és a hallgatói szerződés pedig bújtatott tandíjnak tekinthető. A koncepció szerint az államilag finanszírozott képzésben a hallgató szerződésben vállalná, hogy az állami támogatás fejében meghatározott ideig Magyarországon dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×