eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány: A költségvetés már tavaszra megbukhat

Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormány kiigazításról kiigazításra haladva juthat el 2014-ig úgy, hogy közben a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedés mértékére vonatkozó ígéreteit nem teljesíti.

A volt miniszterelnök az MSZP pártalapítványának csütörtöki rendezvényén azt mondta: az Orbán-kormány a hatalomra jutása után a fogyasztás és a gazdaság felpörgetését tűzte célul, majd amikor belátta, hogy ez nem sikerül, a Széll Kálmán-tervvel egy kiadáscsökkentő, szerkezetátalakító programot hirdetett meg. Gyurcsány Ferenc szerint azonban a jövő évi büdzsé újabb irányváltást jelez, a kormány költségvetési kiigazításra kényszerül, amelyet véleménye szerint újabb és újabb kiigazítások követnek majd 2014-ig.

Hozzátette: valószínűnek tartja, hogy ez a költségvetés már tavaszra meg fog bukni, jövőre ugyanis "minden bizonnyal nem lesz növekedés".

"Bajnai Gordon 25 éve a barátom, nem titkos szövetségesem" - így reagált Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány rendezvénye előtt újságírói kérdésre válaszolva arra, hogy a Heti Válasz szerint olyan politikai szervezet kialakításán dolgozik, amely az olaszországi Olajfa szövetség mintájára működne, és amelyet Bajnai Gordon vezetne.

A volt miniszterelnök azt mondta: e tárgyban folyó titkos tárgyalásokról nem tud, ugyanakkor szerinte kétségtelen, hogy az Orbán-kormányt a demokraták minél szélesebb együttműködésének, koalíciójának kell majd leváltania.
Arra a kérdésre, hogy ki vezetheti ezt a koalíciót, Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: először arról kell megállapodni, milyen program szükséges a kormányváltáshoz, és csak ezután van értelme arról beszélni, hogy "ki legyen a főnök".

A Heti Válasz e heti számában arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc egy utódja, Bajnai Gordon által vezetett Orbán-ellenes olajfa-koalíció létrehozásán dolgozik, amelyben "a meggyengített MSZP, a Schiffer András alól kihúzott LMP", az Árok Kornél és Kónya Péter vezette szolidaritási mozgalom, illetve az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport és Gyurcsány leendő új pártja is helyet kapna.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×