eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szijjártó: 2012 az elrugaszkodás éve lesz

Az idei átszervezések következtében 2012 az elrugaszkodás éve lesz, Magyarország tovább csökkenti államadósságát, így el tud rugaszkodni az eurózóna válságától - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel szerdán.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta: a jövő évi költségvetési javaslat azt vetíti előre, hogy 2012 az elszegényedés éve lesz, a kormány szűkíti a szociális ellátásokat, szétveri a nyugdíjrendszert, az emberek terheit pedig növeli.

"Az MSZP-vel ellentétben mi az emberek oldalán állunk, ezért senkit sem hagyunk az út szélén: legalább 200 ezer, jelenleg segélyből élő embernek adunk munkát a Start munkaprogram keretében. Õk az eddigi 28.500 forint segély helyett havi nettó 48.000 forint munkabért fognak kapni" - írta közleményében a szóvivő.

Szijjártó Péter azt is megjegyezte, hogy a kormány korábbi döntéseivel "megmentette a nyugdíjrendszert", jövőre pedig a nyugdíjkassza "lábra állításával" teljes biztonságba helyezi az idős emberek járandóságát. "Megkezdjük az egészségügyi kassza lábra állítását is annak érdekében, hogy véget vessünk az átláthatatlanságnak és a korrupciónak, valamint hogy az emberek befizetései valóban a gyógyítást, ne pedig nagyvállalatok extraprofitját szolgálják" - tudatta a kormányfő szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×