eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bakondi: Saját gyártású felszerlésekkel olcsóbb lenne a tűzoltás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját kezébe venné a tűzoltó felszerelések gyártását, így olcsóbb, és egységesebb lenne az állomány felszerelése - mondta Bakondi György, a szervezet főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A tűzoltóság eszközállománya rendkívül heterogén, többfajta fecskendőt, létrát, magasból mentő eszközt használnak, amelyek gyakran nem kompatibilisek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bakondi György.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője emlékeztetett, hogy eddig a technikai fejlesztés úgy történt, hogy bizonyos pénzösszegekre az állam pályázatot írt ki, a tűzoltóparancsnok pedig megpróbálta rábeszélni az önkormányzatot, hogy támogassák a pályázatát a szükséges húsz százalékos önrésszel.

A jobb helyzetben lévő önkormányzatok könnyebben be tudtak szállni, a nehezebb helyzetben lévők kevésbé, így vannak nagyon jól felszerelt tűzoltóságok, és vannak nagyon alulszervezettek, rossz technikai helyzetben és körülmények között lévők.

A helyzet kiegyenlítése szükséges, és a szakmai logikának kell diktálnia azt, hogy a szükséges szerek a megfelelő helyeken meglegyenek - nem kell például, magasból mentő készülék egy olyan településre, ahol nincs magas épület, csak azért, mert a szomszédban van - hozta fel példaként.

Az OKF-nek van ráadásul egy vállalata, a Heros Zrt., amelyik nemcsak javítani tudja a tűzoltó eszközöket, hanem gyártani is tud felépítményeket. Ezt szeretnék fejleszteni, mondta Bakondi, annak érdekében, hogy olyan jó terepjáró képességű, a tűzoltók igényeihez leginkább igazodó, egyszerűen kezelhető, de mégis hatékony berendezések álljanak rendelkezésre. Így ráadásul olcsóbban is juthatnának eszközökhöz a tűzoltók, a cég ugyanis egy mai fecskendő árából akár kettőt-hármat is le tud gyártani.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×