eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Újra napirenden lesz a végtörlesztés kérdése a mai kormányülésen

Ismét a kormány elé kerül ma a devizahitelesek adósságának rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztése.

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség múlt héten javasolta, hogy tegyék lehetővé a devizahiteleseknek a rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztést. A kezdeményezést a kormány vasárnapi ülésén tárgyalta meg, majd Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben - az országvédelmi akciótervet ismertetve - közölte, hogy a kabinet megvalósíthatónak minősítette azt. A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, nem írnák elő a kötelező, forintra való átváltást, sem azt, hogy a bankoknak kötelező legyen forintalapú hitelt nyújtaniuk a devizahitelek kiváltására.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden azt mondta, ha a kormány szerdai tanácskozásán jóváhagyja a Nemzetgazdasági Minisztérium által előkészített jogszabálytervezetet, a parlament a jövő héten elkezdheti annak tárgyalását, az pedig, hogy milyen gyorsan fogadhatja el a javaslatot a Ház, az ellenzéken múlik.

A kabinet ülésén emellett várhatóan ismét téma lesz a jövő évi költségvetés tervezete. Szijjártó Péter korábbi szavai szerint pedig a kormány heti napirendjén szerepel a köznevelési és a felsőoktatási rendszer átalakítása is.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×