eur:
385.94
usd:
354.7
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Miért nem jó, ha délutánonként vannak a testnevelésórák?

A mindennapos testnevelés nem új kezdeményezés, és nem azon múlik, van-e tornaterem az iskolában - állítja a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke. Mint ismeretes, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a tanév elején az iskolaigazgatóknak írt levélben szorgalmazta, hogy délutánonként, a napközi foglalkozás keretében minden oktatási intézményben tartsanak testnevelés órát.

1999 márciusában az akkori Testnevelési Főiskolán hirdette meg a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a mindennapos tanórai testnevelést azért, mert kormányzati intézkedések hiányában az iskolások egészségi és edzettségi állapota "nyomorult" volt - mondta az InfoRádiónak az egyesület elnöke, aki hozzátette: az első Orbán-kormány idején az Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatásával törvény született, és 2000 szeptemberétől az első tagozat 1-4. évfolyamain minden nap testnevelést tartottak.

Ezt 2002-ben szüntette meg az új kormány. Jelenleg a törvény lehetőséget ad arra, hogy az órarendben legyen minden nap testnevelés, ami azonban nem kötelező. A mostani tervezet, amelyet a kormány is támogat, azt teszi lehetővé, hogy az alsó tagozatos gyerekeknek legyen testnevelési órájuk - magyarázta Istvánfi Csaba.

Nemrég Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azt mondta: a délutáni napközis foglalkozás keretében szervezhető meg alsó tagozaton a mindennapos testnevelés.

A szakértő azonban nem tartja azonban szerencsésnek azt, hogy az órákat délután tartsák. Sokkal jobbnak tartaná, ha délelőtt, az elméleti órák között, pihenésképpen lenne testnevelés. Az a szerencsés, ha az elméleti terhelést fizikai tevékenység váltja fel - tette hozzá.

Meglátjuk, mi lesz a parlamenti vitában, de már az is óriási eredmény, hogy az országgyűlés elé kerül a kérdés - hangoztatta Istvánfi Csaba, aki szerint meg lehet oldani a mindennapi testnevelés órákat: ha jó idő van, ki lehet menni, ha pedig rossz, akkor bent, folyosón, kis teremben vagy szükségtornateremben lehet mozogni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×