eur:
388.68
usd:
360.96
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Matolcsy: A végtörlesztési terv mögött a kormány bölcsessége áll

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nem számít a növekedés lassulására a tömeges végtörlesztések nyomán.

A végtörlesztési terv mögött a kormány bölcsessége áll - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtti beszámolója után, az Origo azon kérdésére, hogy ő találta-e ki a koncepciót.

A tárcavezető a portál felvetésére úgy vélte: nem kell tartani attól, hogy a tömeges végtörlesztések következtében, a bankok - veszteségeik miatt - még a jelenleginél is visszafogottabban hitelezzenek a cégeknek, ami tovább ronthatja a magyar gazdaság növekedési esélyeit. Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére készülnek-e forgatókönyvvel ilyen helyzetre, Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy a "forgatókönyvet az élet írja".

A miniszter egyébként a bizottság ülésén bejelentette, hogy elkészült a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tervezete, a jövő évtől kibővül a Széchenyi Pihenőkártya rendszere és a kormány jövőre megadóztatná a on-line szerencsejátékot is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×