eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Év végén dönthetnek a luxusáfáról - lapszemle

Leghamarabb valószínűleg csak év végén veszi napirendre Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter luxusáfáról szóló javaslatát az Európai Bizottság, az áfa-rendszer jövőjéről ugyanis ekkor tárgyalnak - írja az Index.

Az adóügyi biztos szóvivője elmondta, az unióban gondolkodás indult az adórendszer reformjáról, annak adott esetben az eltérő áfakulcsok is részét képezhetik.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a 2011-es költségvetési évben pénzforgalmi tekintetben a cigaretta jövedéki adóján még többet is foghat a kormány a tervezettnél. Önmagában az adóemeléssel a lap számítása szerint a mostani fogyasztás mellett legfeljebb 6,1 milliárd forint többlet folyhat be, az adójegy-készletezés jogszabálytervezetben foglalt megszüntetésével azonban december elsejére vissza kell szedni a kereskedelemből az összes régi zárjegyes terméket, és az újakkal felragasztottakat kell teríteni.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy jelentősen nőhet a kereslet a tej iránt egy hónapon belül az Európai Unióban, ami a nyerstej-árak emelkedését eredményezheti. A Tej Terméktanács szerint ha az áruházláncok "nem hajlandók lemondani 45-50 százalékos hasznuk egy részéről", akkor a tej fogyasztói ára 5-10 százalékkal is emelkedhet.

Átalakul az egyik legnagyobb minisztérium - írja a Népszabadság. Fellegi átszervezi a nemzeti fejlesztési tárcát: hat helyett négy szakpolitikai államtitkárság lesz, a 11 helyettes államtitkárság száma azonban eggyel nő.

A Pénzcentrum.hu írása szerint bár nem annyira ismert, mégis egyre nagyobb divatja van annak, hogy a beruházók úgy próbálják meg a nyakukon maradt új építésű ingatlanokat értékesíteni, hogy bérleményként kipróbálásra ajánlják a lakásokat. A konstrukció attól igazán különleges, hogy az évek alatt befizetett lakbért a beruházó vételárrészként könyveli el. Bár kétségtelen, hogy csábítóan hangzik ez az alternatíva, ugyanakkor vannak árnyoldalai is a vevő és a beruházó szemszögéből egyaránt.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×