eur:
388.5
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Így zárták a nyarat a strandok

A fővárosi strandokon a májusi, júniusi és augusztusi hónapok látogatottsága kedvezően alakult, viszont a júliusi rossz időjárás következtében éppen a strandszezon legerősebb időszaka volt mind forgalom, mind bevétel tekintetében veszteséges a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. (BGYH) számára - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ.

Júliusban a hőségriadó hétvégéjén ugyan rekordszámban látogatták a fővárosi strandokat, az egész hónapot tekintve mégis több mint harminc százalékos volt a forgalom visszaesés, amit csak némileg sikerült kompenzálni augusztusban.

A közlés szerint a városüzemeltetés munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás előrejelzést, de a napos idő mellett szeptemberben, a tanév megkezdésével, nem annyira a hőfokhoz, hanem teljes egészében a látogatók igényéhez próbálják igazítani a strandok nyitva tartását.

Ennek megfelelően, habár a hivatalos strandszezon augusztus 31-el véget ért a budapesti strandokon, a jó időre való tekintettel meghosszabbították a nyitva tartást. A strandok többsége múlt vasárnap zárt be, de a Dagály strand nyári üzemmenet szerint szeptember végéig nyitva tart.

A strandok a bezárását követően megkezdik a medencék takarítását és téliesítését, valamint a strand területének víztelenítését és az őszi kertészeti munkákat - közölte a BVK.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×