eur:
388.63
usd:
360.98
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

ÁSZ: megalapozott a hűtlen kezelés gyanúja a BKV-nál

Az Állami Számvevőszék szerint a feltárt tények megalapozzák a hűtlen kezelés gyanúját a BKV-nál, mert a 2005-ben és 2006-ban lízingelt járművek kapcsán több mint félmilliárdos vagyoni hátrány keletkezett.

Az Állami Számvevőszék elvégezte a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. gazdálkodásának 2011. évi ellenőrzését, és a feltárt tények megalapozzák a hűtlen kezelés gyanúját - áll az ÁSZ hétfői közleményében.
A BKV 2005-2006-ban lízingszerződés keretében autóbuszokat, trolibuszokat és egyéb járműveket szerzett be. A helyszíni ellenőrzés megállapította, hogy a lízingszerződés megkötésével a BKV nem a legelőnyösebb beszerzési formát alkalmazta, a járművek hitelkonstrukcióban történő megvásárlása a lízingszerződés díjánál jelentősen olcsóbban megvalósítható lett volna.

Bűncselekmény gyanújának megállapítása esetére az Állami Számvevőszékről szóló törvény az illetékes nyomozó hatóság haladéktalan értesítését írja elő, így az ÁSZ - 500-700 millió forint összegűre becsülhető vagyoni hátrányt okozó - hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×