eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Drágább az ingyen szállás - ne dőljön be!

Újfajta, e-mailben terjedő átverésre hívta fel a figyelmet a Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Az elektronikus levél három reklámfilm megnézéséért ingyen szálláshelyeket ígér öt éjszakára. A levélben semmilyen utalás nincs arra vonatkozóan, hogy a szállásért voltaképpen fizetni kell, azonban a szolgáltató honlapján hosszas böngészés után kiderülhet, hogy az ingyenes szobákért egy bizonyos összeget ki kell fizetni.

A Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke elmondta, hogy a fogyasztónak az ingyenes szálláslehetőség mellé napi térítést kell fizetnie kötelező ellátás vagy napidíj címén. Ezt mindig az adott szálloda határozza meg - tette hozzá Szép Gábor.

A magyarországi kínálatból találomra kiválasztottak egy ceglédi szállodát, ahol az állítólagos ingyen szállás mellé napi 10.900 forintos ellátási díjat kell fizetni. A történet szépsége, hogy ugyanebben a szállodában az akció szerinti feltételek mellett majd kétezer forinttal olcsóbban, napi 8.999 forintért szállhat meg a pihenésre vágyó vendég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×