eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Burkolatfelújítás miatt terelések az M1-esen

Burkolatfelújítás kezdődik az M1-es autópálya Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán szombaton. A november elejéig tartó munkálatok ideje alatt a terelések és sávszűkítések ellenére az autósok irányonként két-két forgalmi sávot használhatnak.

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a beruházás ideje alatt a 17. és 44. kilométerszelvények között újítják fel a külső sáv egyes szakaszait a pálya két oldalán. Szakaszosan, összesen mintegy 11 kilométer hosszan újul meg a külső sáv burkolata.

Szombaton a forgalomterelés kiépítésével kezdődnek el a munkálatok. A közleményben kiemelték: az ÁAK Zrt. a tereléssel és sávszűkítéssel járó munkálatait minden esetben igyekszik úgy szervezni, hogy a lehető legkevésbé korlátozza a forgalmat. A legnagyobb fennakadást rendszerint a forgalomterelés kiépítése és elbontása okozza, ezért ezeket mindig hétvégére időzítik, amikor a legkisebb a forgalom. Hozzátették: a munkavégzés időtartama alatt - az egyik pálya belső fogalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával - mindkét irányban két-két sávon lehet közlekedni sebességkorlátozás mellett.

Az ÁAK Zrt. arra kérte az autósokat, hogy fokozott figyelemmel, a sebességkorlátozások betartásával közelítsék meg a munkavégzés helyszínét, mert a különböző szakaszokon más-más forgalmi sávban várható elterelés.

Az aktuális forgalmi helyzetről bővebben a társaság honlapján (www.autopalya.hu), a helyi tarifával hívható 06-40-40-50-60-as kék számon és az SMS-információs szolgáltatás segítségével lehet tájékozódni. Ez utóbbi esetében az adatok lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0 / M1 / M3 / M30 / M35 / M7) kell elküldeni a +36-70-777-4636-os telefonszámra. A válaszként érkező két üzenet az adott pályaszakaszra vonatkozó általános közlekedési információkon kívül a legutolsó két pályaesemény rövid leírását is tartalmazza.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×