eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Folytatódik Stohl András pere

Kedden eldőlhet Stohl András sorsa. A színész még tavaly májusban okozott ittasan autóbalesetet, szervezetében drogmaradványokat is találtak. Első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

Stohl András 2010 májusában okozott balesetet, amikor a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és két autóval összeütközött. A balesetben négyen sérültek meg, egy idős férfi súlyosan. A színész ittas volt, drogmaradványokat találtak a vérében, ráadásul nem várta meg a mentők megérkezést.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később, az orvosszakértői véleményre alapozva, maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták.

A Budakörnyéki Bíróság 2011. március 31-én hozott első fokú ítéletében két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a színészt, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától.

A másodfokú bíróság júniusi ülése előtt az InfoRádiónak a színész azt mondta, a baleset után minden megváltozott, azon a hajnalon sok minden kettétört.

"Folyamatosan, minden áldott nap azon rágódom, hogy pontosan tudom, hol rontottam el: ott, hogy beültem a volán mögé, miután ittam. Ezt nem lett volna szabad. Be kellett volna ülni egy taxiba vagy hívni a sofőrszolgálatot. De ezt most már nem lehet visszacsinálni. Most meg kell próbálni előrenézni, és valahogy újra fölállni ezután a borzalmas év után, ami mögöttem van" - fejtette ki.

Stohl András a legutóbbi bírósági tárgyaláson elmondta, 4.8 millió forint kártérítést fizetett, és beszélt a drogprevenciós munkájáról is. Utóbbiról megoszlik a drogprevencióval foglalkozó szakemberek véleménye.

Az idős férfi és a lánya - aki szintén megsérült a balesetben - összesen 12 millió forint kártérítést akar, az ügyvédjük szerint ez a sérülés súlyosságát nézve nem sok. Az idős férfi sérülése az egyik kulcspont. A szakértők véleménye a tárgyaláson megoszlott arról, hogy maradandó sérülést szenvedett-e az idős férfi a balesetben vagy sem. A másodfokú bíróság újabb szakértői véleményt kért. Az egyik bulvárlap szerint abban az áll, hogy a sántítását egy korábbi betegség okozza, nem a baleset miatt van. A Velvet szerint ha ezt elfogadja a bíróság, módosul a vád, akkor szinte biztos, hogy Stohl András felfüggesztett börtönbüntetést kap. A lap szerint az is előfordulhat, hogy eljárásjogi hiba miatt az egész ügy visszakerül első fokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×