eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Százmillióval tartoznak az önkormányzatok a könyvterjesztőknek - lapszemle

Jelenleg százmillió forint körüli összeggel tartozik több, mint két tucat önkormányzat a tankönyvterjesztőknek - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy életben van a tavaly Diósdról eltűnt férfi.

Jelenleg százmillió forint körüli összeggel tartozik több, mint két tucat önkormányzat a tankönyvterjesztőknek; a cégek többsége csak akkor hajlandó átadni az új tankönyveket az érintett oktatási intézményeknek, ha az önkormányzatok az előző évi és az idei szállítmány árát is kiegyenlítik - ismerteti a Népszabadság. A kialakult helyzet körülbelül tízezer gyereket érint. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára ma egyeztet a tankönyvterjesztőkkel.

Gyilkosságban nem vett részt, és tudomása szerint a rendőrség által elhunytként keresett, tavaly Diósdról eltűnt férfi is életben van - a Magyar Nemzet szerint ezt állítja Cs. János, a Csepelen elásott ismeretlen áldozatok miatt indított büntetőeljárás emberöléssel eddig egyedüliként meggyanúsított érintettje.

Személyi szabadság megsértése miatt fogták perbe a kecskeméti gyermekotthon volt igazgatóját és dolgozóit, amiért rácsos, bekamerázott elkülönítő szobába zártak gyerekeket éveken keresztül - írja az Index. A volt vezető vádlottként is fenntartja, hogy helyesen jártak el; szerinte nem volt jobb megoldás.

Egyelőre titok a cigarettára vonatkozó jövedéki adó új tervezete, amely az őszi parlamenti ülésszakra készül el - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint annyi biztos, hogy az iparág pro és kontra lobbizik, mivel a hagyományos füstszűrős terméket gyártók jelenlegi érdeke eltér a sodródohányt előállítókétól.

Nem lesz recesszió Amerikában - véli a neves befektetési guru, Mark Mobius, amit Ben Bernanke azon nyilatkozatára alapozott, miszerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Fednek, még vannak eszközei. Részletek a Portfolio.hu-n.

A pénz pénzt szül - tartja a mondás. A bankban is azok tudják haszonnal forgatni a vagyonukat, akiknek viszonylag sok forgatnivalójuk van. Nem is gondolnánk, hogy a hitelkártya is egy ilyen eszköz, okos használatával a sokból még több lehet - olvasható a Pénzcentrum.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×