eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amerikai kritika a kormánynak - lapszemle

Ismét bírálja Washington az Orbán-kormányt - szerepel a Népszabadság címlapján. A lap megjegyzi: az új amerikai "csapásirány" az egyházakról szóló törvény, amelynek kapcsán Thomas Melián is túltett a meghallgatáson elnöklő Dan Burton republikánus képviselő.

A Népszabadság szerint nem kizárt, hogy a kormány washingtoni vesszőfutása még ezzel sem ért véget. Pénteken a kongresszus két házának közös Helsinki Bizottsága ugyanis meghallgatást tart az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel kapcsolatos amerikai politikáról.

A Magyar Nemzet azt írja: huszonegy gyanúsított, 25 helyszínen tartott házkutatás, többirodányi lefoglalt bizonyíték és legalább nyolcvan kihallgatott tanú - ez az eredménye a BKV-ügy ősszel záruló nyomozásának. Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és húsz társa ellen legkésőbb novemberben emelhetnek vádat hűtlen kezelés, sikkasztás és más bűncselekmények miatt. A rendőrség szerint őszig felgyorsulhatnak a fővárosnál, az önkormányzati cégeknél és a beruházásoknál zajló nyomozások is.

Az Index.hu arról ír, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor kerül az utcára a Nyugati pályaudvar Eiffel-csarnokából a szex shop, az arab mobilos, a pályaudvar közértje, az éjjel-nappali, a kulcsmásoló, több kis üzlet, illetve a Retropolis néven futó diszkó. A végrehajtó általi kiürítést keddre írták ki, ám ezt az előző nap mégis lefújta a bíróság, mert az ingatlan használói végrehajtási kifogással éltek.

A Napi Gazdagságban arról lehet olvasni, hogy másodszorra hirdette meg eladásra a felszámoló az egyik legnagyobb gombatermelő- és feldolgozó, a Quality Champignons Mezőgazdasági Kft. öt üzemének vagyonelemeit. A lap írása szerint a társaság az erős árverseny miatt lett veszteséges, főleg a külföldi termékek megjelenése nyomán.

Körbetartozások, fizetési hátralékok jellemzik a magyar vállalkozási szektort 2011-ben is. Közel minden második számlát késve fizetnek. Szabolcsban a legrosszabb a helyzet, ahol a vállalkozások 6 százaléka válik egy év alatt fizetésképtelenné - olvasható a portfolio.hu-n.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×