eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Martonyi: Szükség van egy az európai integráció kérdéseivel foglalkozó szakmai körre

Magyarországon is szükség van egy olyan szakmai kör kialakulására, amely sajátjaként kezeli az európai integráció kérdéseit, és megismerteti azokat a közvéleménnyel - hangsúlyozta Martonyi János szerdán, amikor megköszönte a sajtónak a magyar EU-elnökségi félévben nyújtott munkáját.

A külügyminiszter kifejtette: még sokat kell dolgozni azon, hogy az európai integrációs gondolatot és annak szakmai kérdéseit "jobban bevigyék" a magyar közvéleménybe.

Megjegyezte, hogy a 2011. első félévi soros magyar EU-elnökség fontos céljai között szerepelt Magyarország és az európai integrációs folyamat egymáshoz közelítése. Azt mondta, nem reális kívánság, hogy ezek a témák rendszeresen foglalkoztassák a közvéleményt, hiszen nem feltétlenül ragadják meg az emberek figyelmét, de az uniós témájú háttérbeszélgetéseket folytatni kell, s ezekben személyesen is kész részt venni.

Martonyi János a sajtó együttműködését megköszönve úgy fogalmazott: az EU-elnökség közös munka volt, amelyben a médiavilág is részt vett. "A siker - mert meggyőződésem, hogy ez komoly siker - mindannyiunké" - mondta, és hozzátette: nem csak a közigazgatásra, a kormányzatra és a sajtóra gondol, hiszen a kulturális rendezvényeken és egyéb eseményeken keresztül a magyar elnökség sok embert megmozgatott.

Robák Ferenc - aki az EU-elnökség operatív ügyekért felelős kormánybiztosa volt - az MTI-nek elmondta: minden minisztérium részt vett az elnökség szakmai-logisztikai munkájában. A tárcák az elnökség idejére bővítették állományukat sajtós, protokollos és szakértői feladatok ellátására, és ilyen, határozott idejű szerződéses embereket a Külügyminisztérium vett fel legnagyobb számban.

Közülük a legjobbakat a tárcák igyekeznek megtartani, azok, akik bizonyítottak, a minisztériumok állományában maradhatnak - mondta Robák Ferenc, akinek kormánybiztosi megbízatása szeptember végén jár le, majd visszatér "normális szakmájához", a diplomáciához (korábban Brüsszelben és Tunéziában is dolgozott nagykövetként).

Bakos Piroska volt EU-elnökségi szóvivő azt mondta az MTI-nek, még nem döntötte el, hol folytatja karrierjét.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×