eur:
400.25
usd:
366.87
bux:
74592.77
2024. október 15. kedd Teréz

Módosítja a büntetőeljárási törvény tervezett javaslatát a Fidesz - a nap hírei

Több ponton módosítja a büntetőeljárási törvény eredetileg tervezett javaslatát a Fidesz. Bíróságon támadja meg a horvát pénzügyi felügyelet május 18-ai döntését a Mol. Fokozott ellenőrzést rendelt el a szombati melegfelvonulás miatt a rendőrség. A nap legfontosabb hírei június 17-én.

Több ponton is módosítja a büntetőeljárási törvényt érintő, kedden benyújtott javaslatait a Fidesz. A parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes alelnöke azt mondta: a szakmai észrevételeket figyelembe véve a kiemelt ügyekben 48 óráról 24-re csökkentik a védőügyvéd nélküli kihallgatás időtartamát. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: az eredetileg tervezett módosítások legfőbb célja az ügyek felgyorsítása, mert egy jogállamban tarthatatlan, hogy évekig elhúzódjanak az eljárások.

Két korábbi jelöltjét javasolja ismét alkotmánybírónak az LMP. Az ellenzéki párt Lehoczkyné Kollonay Csillát, a Közép Európai Egyetem és az ELTE Munkajogi Tanszékének vezetőjét, valamint Bándi Gyulát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárát nevezte meg. A tervek szerint az Országgyűlés illetékes eseti bizottsága hétfőn dönt az Alkotmánybíróság 5 új tagjának jelöléséről.

Az őszödi beszéd ügyében készült jelentések nyilvánosságra hozására kéri a belügyminisztert az MSZP elnöke. Mesterházy Attila azt mondta: ha az iratok titkosak, akkor azokat az illetékes parlamenti bizottság zárt ülésén ismertethetné Pintér Sándor. A politikus megsemmisítette azt a levelet, amelyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő állítólag 3 párttársát nevezte meg az őszödi beszéd kiszivárogtatóiként. A Belügyminisztérium viszont azt közölte, hogy nem hajlandó részt venni egyetlen párt belső harcában sem.

Az önkormányzatok által igénybe vehető fejlesztési célú támogatások összehangolását javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék. A szervezet azután közölte ezt, hogy a 2006 és 2010 közötti időszakban több hiányosságot is megállapított. Azt is kifogásolták, hogy a támogatási célok között átfedések is voltak.

A változékony időjárás ellenére jó minőségű gabonatermés várható az idén - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Czerván György az Aratási Koordinációs Bizottság első ülése után az InfoRádióban azt mondta: a termésmennyiség átlagos, így az ár is elfogadható a gazdáknak. Emlékeztetett arra: az ország déli részén már megkezdték az őszi árpa aratását.

Lehívta a Budapest Airport Zrt.-ben meglévő állami tulajdonú kisebbségi részesedés értékesítésére vonatkozó eladási opciót a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A korábbi privatizációból befolyt 465 milliárd forintból a 75 százalék -1 szavazatnyi részvénycsomag vételára 60 milliárd forint. A fennmaradó 405 milliárd a repülőtér 75 évre szóló vagyonkezelési jogának és az eladott eszközöknek az ellenértéke volt.

Bíróságon támadja meg a horvát pénzügyi felügyelet május 18-ai döntését a Mol. A felügyelet szerint a társaság befolyásolta a piacot az INA részvényeire tett felvásárlási ajánlata idején. A Mol korábban többször is hangsúlyozta, hogy mindig betartotta a tőkepiaci szabályokat, valamint a Horvátországban érvényes törvényeket.

Jóváhagyták a 10 éves versenyképességi és foglalkoztatáspolitikai programban szereplő célok teljesítéséhez szükséges ajánlásokat a tagállamok munkaügyi miniszterei. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára az ülés után elmondta: Belgium, Ciprus és Málta fenntartásokat fogalmazott meg, Nagy-Britannia pedig nemzeti parlamentjének jóváhagyásához kötötte hozzájárulását.

Ismét előzetes letartóztatásba helyezte Hunvald Györgyöt és Gál Györgyöt, az erzsébetvárosi ingatlanügy fő vádlottjait a bíróság. Az indoklás szerint olyan súlyú bűncselekményekről van szó, hogy másként nem biztosítható a vádlottak jelenléte a tárgyalásokon. Erzsébetváros volt szocialista polgármesterét és 24 társát hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel, csalással és más bűncselekményekkel vádolják.

Fokozott ellenőrzést rendelt el a szombati melegfelvonulás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrök bárkit igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruháját, csomagjait, hogy megelőzzék a jogellenes cselekményeket. A közlekedési változtatások szombaton éjfélig tartanak.

Szombaton lép életbe a MÁV nyári menetrendje. A főként a Balaton környékére utazókat érintő módosítások augusztus 28-áig lesznek érvényben.

Licenc problémák miatt 3 évre kizárta az európai kupasorozatokból a Győri ETO-t az Európai Labdarúgó Szövetség. A magyar klubnak 50 ezer euró büntetést is kell fizetnie. Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×