eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz jelöltek a főváros díszpolgári listáján - lapszemle

Csak a Fidesz jelöltjeiről szavazhat ma a Fővárosi Közgyűlés a díszpolgári cím adományozásáról szóló vitában, írja a Népszabadság.

Csak a Fidesz jelöltjeiről szavazhat ma a Fővárosi Közgyűlés a díszpolgári cím adományozásáról szóló vitában, írja a Népszabadság. A városvezetők ugyanis egyetlen más frakció által javasolt személyt sem tartottak érdemesnek a jelöltlistára való felvételre. A névsor megtalálható a lapban.

Az MSZP fővárosi frakciója Szirtes Ágit, Hernádi Juditot, Gálvölgyi János színművészt, Kaján Tibor grafikus-karikaturistát, míg az LMP Kürti Gábort, a Critical Mass hazai meghonosítóját, Psota Irén színművészt, Tarr Béla és Palásthy György filmrendezőt, valamint Csukás István írót jelölte.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Bánki Erik szerint legfeljebb 3 százalékon, és törvényben kellene maximálni a Széchenyi Pihenő Kártya azon befogadói jutalékát, amelyet a szállásadók kérnek az egyéb szolgáltatóktól, ha csomagjukban ajánlják őket a vendégeknek. Az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke elmondta, azok a szállásadók, akik a vendégcsomagban fürdőt, vendéglőt is ajánlanak, cserébe elég magas jutalékot kérnének.

Az Index azt írja, ma ítéletet hirdet a Heves Megyei Bíróság annak a három romának a kártérítési perében, akiket tizenegy hónapon át tartottak ártatlanul előzetes letartóztatásban, mert őket gyanúsították a 2008. szeptember 29-i tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadással. A bíró már az előző tárgyaláson kijelentette, hogy jár nekik a kártérítés, csak akkor még nem döntött az összegről.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a BKV a hármas metró vonalának URH-rendszerére kiírt, csaknem félmilliárd forint értékű közbeszerzés során egy saját maga által kibocsátott, helytelen adatokat tartalmazó dokumentumot fogadott el referenciaként. A lap szerint további furcsaság, hogy a BKV szerint eredménytelen közbeszerzésen mégis hirdettek nyertest.

A Magyar Nemzet egy felmérésre hivatkozva írja, hogy szakképző iskolákban, szakközépiskolákban gond nélkül be lehet szerezni az úgynevezett dizájner drogokat, amelyeket már nem csak partikon, hanem tanítási idő alatt is használnak a fiatalok. A szociológus szerint e körökben megjelent a "zárt körű prostitúció", azaz ha egy lánynak nincs pénze, a testével fizet a szerért.

Az Index a Jupiter egyik holdján tapasztalható vulkanikus tevékenységről, és lávaóceánokról ír. A Jupiter holdjának esetében még megfigyelhető vulkánosság saját bolygónk történetének korai szakaszába enged bepillantást.

A Napi Gazdaság azt írja, utolsó figyelmeztetések sora érkezett meg a napokban különböző orvos szervezetektől, amelyek lényege ugyanaz: ha záros határidőn belül nem javul az egészségügyben dolgozók javadalmazása, elhagyják az országot. A Semmelweis terv átdolgozott változatát ma fogadja el a kormány, amelyben szakmai vélemény szerint már ígéretek sincsenek.

A Portfólio.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy hiába a főváros európai uniós átlag feletti egy főre jutó GDP-je, a felzárkózásban 2004 óta látványosan elakadó Magyarország hét régiója közül négyben 1995 óta semmilyen változás nem történt.

Fogyasztási szempontból a recesszió kritikus szakasza, úgy tűnik, már a múlté: az európai országok többsége 2010-ben újból a növekedés útjára lépett. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy mire költenek leginkább Magyarországon és Európa többi országában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×