eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nincs megállapodás a Malév és a szakszervezet tárgyalásain

Egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak csütörtökön a Malév Zrt. gazdasági alkalmazottai a Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének (GSZSZ) felhívására, mert a bértárgyalásokon nem sikerült megállapodni, de a Malév forgalmában a munkabeszüntetés nem okozott fennakadást. Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke közölte: a tárgyalásokon a bérre is visszaható pontokban nem sikerült megállapodni.

A GSZSZ a Malév legkisebb szakszervezete, az elnök korábbi közlése szerint az üzemi tanácsi választásokon 13 százalékot értek el.

Róna Márta, a Malév kommunikációs vezetője az MTI kérdésére a sztrájk kezdetén elmondta: a munkabeszüntetés nem okoz fennakadást a légitársaság forgalmában. A bértárgyalások újabb megbeszélése egyébként éppen a sztrájk megkezdése óta folyik.

A Malév kommunikációs vezetőjének beszámolója szerint a szakszervezeti vezető 20-25 embernek ad tájékoztatást a figyelmeztető sztrájk alatt.

Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke a tárgyalások befejezése után elmondta: nem sikerült megállapodni a munkáltatóval a béremelésről. A szakszervezet a személyi jövedelemadó-változás miatt átlagosan fejenként 30 ezer forint béremelést kér a Malév menedzsmentjétől. A vezetők viszont azzal érvelnek, hogy erre nincs forrás. A szakszervezeti elnök tájékoztatása szerint "visszamennek a tagsághoz", hogy a lehetőségeket ismertessék és a további tárgyalásokra kialakítsák az álláspontjukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×