eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József

Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat az ügyészség a West-Balkán-ügyben - lapszemle

Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében. Heti 32 órában határozná meg a pedagógusok iskolában kötelezően eltöltött idejét, ezzel párhuzamosan pedig bevezetné a jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpályamodellt a kormány. A válság nem rántotta le mindenhol az ingatlanárakat

Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében - értesült a Népszabadság. A rendőrség korábban nyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, majd a nyomozás végén valamennyiük ellen vádemelést is javasolt, azonban az ügyészség négy gyanúsított esetében vagy azt látta bizonyítottnak, hogy nem vettek részt a tragikus véget ért buli szervezésében, vagy úgy ítélte meg, hogy nem lehet bizonyítani az érintettségüket. Az ügyészség szerint a vádlottak a tevékenységükre vonatkozó jogszabályok és előírások közül lényegében egyet sem tartottak be.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy heti 32 órában határozná meg a pedagógusok iskolában kötelezően eltöltött idejét, ezzel párhuzamosan pedig bevezetné a jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpályamodellt a kormány - jelentette ki egy háttérbeszélgetésen Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár elismerte, hogy az új rendszer bevezetése létszámleépítéssel jár, ám szerinte ez a gyermeklétszám-csökkenés miatt elkerülhetetlen.

A válság nem rántotta le mindenhol az ingatlanárakat - közli az Index. Bár országosan 6,9 a fővárosban pedig nominálisan 8 százalékkal csökkentek a lakásárak, az értékvesztés távolról sem volt egységes. Az OTP Jelzálogbank elemzése szerint a válság kezdete óta Budapesten például 16 irányítószám-körzetben nőttek a lakásárak. A legértékállóbb a XI. kerület volt, itt nyolc övezetben volt drágulás, a másik véglet pedig a VI. kerület, a maga közel 30 százalékos áresésével.

Szintén az Indexen olvasható, hogy Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka, aki nemrég bejelentette, hogy indul Gyöngyöspatán a megüresedett polgármesteri posztért, nem mond mást, mint a legátlagosabb politikus, de olyan stílusban teszi, ami imponál a falu lakóinak. Rendet, munkát és még több rendet ígér a 47 éves karateoktató, egykori biztonsági őr és egykori légiós. A Jobbik válaszul a cigány-magyar békét kezdte hirdetni.

Nem szeretnének kétszer ugyanazért adót fizetni a biztosítók - reagáltak a társaságok a Napi Gazdaság kérdésére annak kapcsán, hogy Tarlós István főpolgármester új adónem bevezetésével stabilizálná Budapest költségvetését. Ezek között említette a tűzoltási járulékot is.

A hazai biztosítók képviselői szerint a főpolgármester figyelmét elkerülte, hogy egy kormányrendelet már kötelezi a biztosítókat arra, hogy a nevesített kockázatokra beszedett biztosítási díjak 1,5 százalékát tűzvédelmi hozzájárulásként befizessék a költségvetésbe. Ráadásul a "tűzadó" mértéke nem is olyan régen, 2007 januárjában emelkedett 1-ről 1,5 százalékra.

A Világgazdaság arról számol be, hogy májusban indítja el a Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, amelyben pár száz forinttól kezdődő áron vásárolhatnak dalokat a felhasználók. A Hungaroton Music Store másolásvédelem (DRM) nélküli zenéket árul, így az ott vásárolt darabok felhasználási kötöttségek nélkül játszhatók le. Ezzel egy időben a Hungaroton elindítja nagykereskedelmi kiszolgálórendszerét is, ezen keresztül az online zenekereskedők érhetik el a teljes Hungaroton-katalógus anyagát.

A Portfolio.hu szerint a drága svájci frank ellenére meglepően erős lábakon áll a svájci gazdaság. A belső folyamatok alapján pedig már kamatot kellene emeljen a svájci jegybank - vélekednek legfrissebb elemzésükben a Commerzbank frankfurti közgazdászai, akik júniusra teszik az első svájci kamatemelés időpontját. A magyarországi frankhitelesek számára az egyetlen vigaszt az jelentheti, hogy az elemzők meglátása szerint jelenleg túlértékelt az alpesi deviza és hamarosan érzékelhető gyengülésnek indul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×