eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Hiller rossznak tartja Gyurcsány időzítését

Hiller István szerint a pártszavazás gondolata nem ördögtől való, Gyurcsány Ferenc kezdeményezésének azonban hibás az időzítése, az MSZP-nek ugyanis nem önmagára, hanem a Fideszből kiábrándult szavazókra kell figyelnie.

A volt miniszterelnök kedden a frakció előtt ismertette, majd a Facebookon jelentette be: pártszavazást kezdeményez azért, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél nagyobb átláthatóságot biztosítson a gazdálkodásáról, illetve hogy a választott pártvezetők bevallott jövedelmi, vagyoni helyzetét összevethessék a valósággal, saját és családtagjaik életvitelével.

A volt miniszterelnök emellett gátat vetne a pártfunkciók halmozásának és azt javasolja, hogy minden pártvezetőt közvetlenül a tagok válasszanak meg.

Hiller István - aki 2004 és 2007 között az MSZP elnöke volt - csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: Gyurcsány kezdeményezését nem tartja ördögtől valónak, annak időpontja viszont elhibázott. Szerinte a baloldalnak most, "amikor a Fideszt tömegesen hagyják el a szavazói", munkahelyteremtésről, oktatásról, társadalompolitikáról kell beszélnie.

Ha ehelyett befelé fordul, önmagával foglalkozik, az MSZP hosszú távon sem tud profitálni a kormánypárt térvesztéséből - magyarázta.

A jelenleg az MSZP szociáldemokrata platformját vezető politikus szerint az Orbán-kormányt három év múlva le lehet váltani, ehhez azonban a szocialista pártnak új szavazókat kell szereznie, ami csak úgy lehetséges, ha azokkal a problémákkal foglalkozik, amelyek az embereket foglalkoztatják. Hiller István szerint a pártszavazás nem ilyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×