INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Elégedetlen a Pedagógusok Szakszervezete

InfoRádió / MTI
Elfogadhatatlannak tartja a Pedagógusok Szakszervezete, hogy az oktatási államtitkárság továbbra sem egyeztet az érdekképviseleti szervezetekkel, és közvetlenül keresi meg az iskolákat a közoktatási törvény koncepcionális kérdéseivel. A szakszervezet azt írta: a valóságos kormányzati szándékok ismerete nélkül nem lehet érdemben válaszolni a kérdőíven feltett kérdésekre.

Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár korábban azt mondta: azért küldtek valamennyi iskolának kérdőíveket, mert a kormányzat a pedagógusok véleményére is kíváncsi. A politikus közölte: a válaszokat elektronikus levélben várják.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az iskolaigazgatókat gyakorlatilag azonnali válaszadásra szólítja fel az oktatásért felelős államtitkárság olyan kérdésekben, amelyekben érdemi nyilatkozatot csak kellő információ ismeretében, érdemi egyeztetések és az egész rendszer működésének átgondolása után lehet adni.

Az új közoktatási törvény koncepciójának végleges változatát május végén tárgyalja a kormány, a jogszabálytervezet pedig várhatóan szeptemberben kerül az Országgyűlés elé.

A címlapról ajánljuk