eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hatályon kívül helyezték az ítéletet a volt rendőrfőkapitány ügyében

A Baranya Megyei Bíróság pénteken hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasította a Pécsi Városi Bíróságot a halálos közlekedési balesetet okozó Berta Attila, volt Tolna megyei és budapesti rendőrfőkapitány perében.

A megyei bíróság Kovács Csaba vezette büntetőtanácsának indoklása szerint a városi bíróság döntése megalapozatlan volt, mert a történeti tényállás részben felderítetlen maradt.

A Pécsi Városi Bíróság tavaly novemberben közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek és kilenc hónap letöltendő fogházbüntetéssel sújtotta a nyugalmazott rendőrtábornokot.

Berta Attila 2008. december 18-án este a szekszárdi Szent István téren, gyalogátkelőhelyen elütött egy 60 éves asszonyt, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×