INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Füstmérgezést kaptak a 3-as metró dolgozói az Árpád hídnál

Infostart / InfoRádió
Kiégett egy szerelvény a 3-as metró vonalán az Árpád híd és a Forgács utca között. Három BKV-s dolgozót kórházba vittek. Három BKV-s dolgozót kórházba szállítottak füstmérgezés miatt. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezérigazgatóját az ügyben.

Teljesen kiégett egy metrószerelvény első kocsija Budapesten, az Árpád hídi megállónál az alagútban kedden kora délután - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Kiégett a második kocsi első része is, az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről - mondta el Kisdi Máté, aki szerint a korábbiakhoz képest jelentős metrótűzről lehet beszélni.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az Inforádióban elmondta: a szerelvényen nem voltak utasok, de három dolgozót füstmérgezés gyanúja miatt kórházba vittek.

Kisdi Márk Máté hozzátette: 4-es kiemelt riasztási fokozat mellett 60-70 tűzoltó vonult ki a helyszínre. A végleges oltás után kezdődhetett a meg a tűz okának feltárása. Az érintett szakaszon autóbuszok viszik az utasokat.

Hanganyag: Kálló Izabella, Litauszky Balázs

Kapcsolódó hang

Litauszky Balázs összefoglalója
 


Kisdi Márk Máté
 


A címlapról ajánljuk