INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tizenhét évvel korábbi budapesti gyilkosság gyanúsítottját fogták el

InfoRádió / MTI
Egy 17 évvel korábbi emberölést derített fel nemzetközi együttműködéssel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság - jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A 36 éves román gyanúsított előzetes őrizetbe vételéről szombaton dönt a Pest Központi Kerületi Bíróság.

Fülöp Valter szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1994. augusztus 14-én a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy hatvanéves vállalkozót.

Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt, az országhatárokon kívül is. Az általa hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda együttműködésében tavaly december 7-én találtak rá Romániában.

Mándi Benedek, az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda munkatársa elmondta, hogy a férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a tett helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el. A román bíróság jóváhagyta a kiadatást.

A 36 éves román állampolgárságú, román nemzetiségű férfit április 14-én adták át a magyar hatóságoknak; őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásáról.

A címlapról ajánljuk