eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Tizenhét évvel korábbi budapesti gyilkosság gyanúsítottját fogták el

Egy 17 évvel korábbi emberölést derített fel nemzetközi együttműködéssel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság - jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A 36 éves román gyanúsított előzetes őrizetbe vételéről szombaton dönt a Pest Központi Kerületi Bíróság.

Fülöp Valter szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1994. augusztus 14-én a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy hatvanéves vállalkozót.

Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt, az országhatárokon kívül is. Az általa hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda együttműködésében tavaly december 7-én találtak rá Romániában.

Mándi Benedek, az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda munkatársa elmondta, hogy a férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a tett helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el. A román bíróság jóváhagyta a kiadatást.

A 36 éves román állampolgárságú, román nemzetiségű férfit április 14-én adták át a magyar hatóságoknak; őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásáról.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×