eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az új alaptörvény elutasítására szólítottak fel a sajtószabadság-tüntetések szervezői

A kormánypárti alkotmányjavaslat elutasítására szólítottak fel a péntek este a Parlamenttel szemben, a budapesti Alkotmány utcában tartott demonstráció szónokai.

A demonstrációt a sajtószabadság-tüntetések szervezői hirdették meg. Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet vezetője azt mondta: annak, aki most a demokráciát akarja védeni, szembe kell helyezkednie az új alkotmánnyal. Véleménye szerint az új alaptörvény elfogadását csak a Fidesz-KDNP "hataloméhsége" indokolja, megalkotásából kihagyták az állampolgárokat, és az pusztán a keresztény-konzervatív ideológiát tükrözi.

Istvánffy András, a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom koordinátora egyetlen politikai erő "magánkalandjának" nevezte az alkotmányozást. Hozzátette: ezzel ugyanakkor életre hívtak egy olyan új politikai közösséget, amelynek tagjai illegitimnek tekintik az új alkotmányt, és amely idővel "helyreállítja a köztársaságot".

A tüntetők a Parlamenttel szembeni Alkotmány utca elején felállított színpadtól a Szemere utcáig álltak, a hallgatóság nem tömött sorokban, de megtöltötte a területet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×