INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Nincs megállapodás a BM és a szakszervezetek között

Infostart / InfoRádió
Nem tudott továbbra sem megállapodni a rendvédelmi és fegyveres szakszervezetekkel a belügyminiszter az életpálya modellről és a nyugdíjrendszer változásokról. A szakszervezetek szerint, ha nem tudnak a tárgyalóasztalnál egyezséget kötni, akkor demonstrálni fognak.

A belügyminiszter hívta össze a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumát. A tárcavezető napirend előtti felszólásában azt mondta: arra kérte a szakszervezeti vezetőket még egy korábbi ülésen, hogy mondják meg, hogyan látják a nyugdíjváltozás lehetőségeit, és adjanak ötletet arra vonatkozóan is, mi kerüljön bele az életpálya modellbe.

Pintér Sándor szerint azonban a megadott határidőig csak egyetlen egy szervezet küldte el álláspontját.

A szakszervezeti oldal elnöke azt mondta, hogy halálpálya helyett életpályamodellt szeretnének, valamint illetményemelést és korszerű munkaeszközöket. Pover Pál hozzátette: várják a kormány javaslatait, és azt majd véleményezik.

A szakszervezeti oldalt képviselő elnök az ülést követően az InfoRádiónak azt mondta: ha a következő tárgyaláson sem sikerült megállapodás kötniük, akkor megtartják az április 9-re tervezett demonstrációt.


A címlapról ajánljuk