eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Fidelitas 14. születésnapját ünnepli

Az 1996-ban alakult Fidelitas a magyar politikai élet egyik meghatározó szereplője lett - mondta Ágh Péter, a politikai-ifjúsági közösség elnöke szombaton az MTI-nek Székesfehérváron abból az alkalomból, hogy a szervezet országos választmánya kihelyezett ülést tartott Fejér megye székhelyén, s egyben 14. születésnapját is megünnepelte.

A Kodolányi János Főiskolán tartott rendezvényen ott volt Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, s részt vett a programon több, az Új Nemzedékből - a Fidelitas önkormányzatokban dolgozó tagjainak közösségéből - kikerült önkormányzati képviselő is.

A Fidelitas az egyik meghatározó szereplője a magyar politikai életnek, hiszen tízezernél több tagja van, s a szervezet korábbi, illetve jelenlegi tagjai közül 17 országgyűlési képviselő került ki, az önkormányzatokban pedig a közösség 130 tagja dolgozik képviselőként, illetve nagy számban polgármesterként, s ad új lendületet a településeknek - mondta Ágh Péter.

A Fidelitas azért dolgozik, hogy Magyarországon jobb legyen fiatalnak lenni, s ennek a célnak az érdekében fogalmazták meg a parlamenti törvényjavaslatokhoz benyújtott, s elfogadott módosító indítványaikat is - tette hozzá a szervezet elnöke.

Példaként említette azt az adótörvényekhez megfogalmazott, a fiatalok otthonteremtését megkönnyítő módosító indítványukat, amely lehetővé teszi, hogy a 35 év alatti lakásvásárlók ne egy összegben, hanem 12 hónap alatt fizessék ki a vásárolt ingatlan illetékét.

A költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott javaslatuk alapján pedig 100 millió forinttal növelte meg a parlament a gyermek és ifjúsági szakmai célirányzatra szánt összeget - emelte ki.

A Fidelitas fogalmazta meg először, még 2005-ben, a határon túli magyarlakta területekre való osztálykirándulások gondolatát, amely most országos projekt keretében lesz megvalósítható, s lehetővé teszi, hogy a Kárpát-medencében élő középiskolás fiatalok között élő kapcsolatok szülessenek - mondta Ágh Péter.

A rendezvényen a Fidelitas több önkormányzati képviselője szólt arról, hogy miként lehet a fiatalokért dolgozni a települési önkormányzatokban.

A kihelyezett választmányi ülést házigazdaként és meghívóként köszöntötte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki ugyancsak a Fidelitasban ismerkedett meg a közélettel, s annak alelnökeként is dolgozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×