eur:
399.93
usd:
365.61
bux:
73934.31
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Elkészült az újabb gát Kolontár mellett

A hétvégén teljes hosszában elkészült a tározó kiszakadt részét övező körgátat kiegészítő pernyegát, a továbbiakban pedig szélesítése és magasítása zajlik - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Folyamatosan tárgyalnak a háztulajdonosokkal, akik között továbbra is többen vannak azok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést. Rajtuk kívül hatvanan új építésű ház, ötvenegyen pedig használt lakás vásárlása mellett döntöttek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményében arról is írt, hogy a jogi munkacsoport kérése alapján az illetékes jegyzőnél póthagyatéki eljárást kezdeményeztek három elhunyt személy örököseinek felkutatása és nyilatkoztatása, valamint az ingatlan tulajdonviszonyainak rendezése érdekében.

Az OKF adatai szerint a szállópor napi átlagkoncentrációja egyik mérőállomás adatai szerint sem haladta meg az egészségügyi határértéket. A szennyezettség Kolontáron a megengedett szint 97, Somlóvásárhelyen 63, Devecseren pedig 58 százaléka. Az előrejelzések szerint a porterhelés kis mértékű csökkenése várható.

Címlapról ajánljuk
Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Kettes erősségűvé sorolták át, de így is szélsőséges szeleket és villámárvizeket okozhat. Pontos számokat még nem közöltek, de a hatóságok azt megerősítették, hogy St. Lucie megyében többen meghaltak.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×