eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Semmi jóra nem számíthatunk!

Az előttünk álló hét időjárása közlekedési és élettani szempontból is erős kihívások elé állít majd sokunkat. Lesz majd ónos eső, hó, havas eső, viharos szél, mindezek mellé pedig szélsőséges hőmérséklet-ingadozás. A frontok átjáróháza lesz a Kárpát-medence.

Megérkezett az idei tél sokak által várva-várt első nagyobb havazása Magyarországra, ám a tél barátainak kedvét szegi, hogy a pozitív nappali hőmérsékletek hatására gyorsan olvadni kezdett a néhány centis hóréteg.

Ha az elkövetkező hét időjárására tekintünk, a nagy bizonytalanság mellett egyet biztosan kijelenthetünk: egyhangúnak éppen nem lehet majd nevezni a meteorológiai tél beköszöntét - írja az Időkép. Szinte mindenféle időjárást fellelhetünk majd: lesz eső, hó, havas eső, sajnos ónos eső is hullhat, valamint időnként erős, viharos szélre is számíthatunk. Mindemellett a hőmérsékleti értékek mind a hajnali, mind a nappali órákban igen változatosan és területenként szélsőségesen alakulnak majd.

Szomorú hétfő

Hétfőn országszerte csapadékos időre számíthatunk, a kezdeti havas eső, ónos eső után eső várható, ráadásul igen jelentős mennyiségben. Aznap ráadásul erős, helyenként viharos lesz a szél is. Kedden a nap első felében rövid csapadékszünet valószínű, majd ismét elered az eső, havas eső, sőt, havazás is várható az északi területeken. És a sort folytathatnánk a hét többi napjára vonatkozóan is: a rövid eső/hó szüneteket újabb és újabb csapadék követi.

Időjárási hullámvasút

Közben a hőmérsékleti értékek nagyon szélsőségesen változhatnak északnyugat-délkelet megosztottságban: attól függően, hogy épp hol lesz több felhő, vagy éppen derült égbolt, akár 10-12 fokos különbségek is lehetnek mind a nappali, mind a reggeli hőmérsékleti eloszlásban - egy napon belül.

Mindennek az oka, hogy északnyugat felől egy várható "hidegleszakadás" nyomán sarkvidéki légtömegek indulhatnak meg dél felé, ugyanakkor délkelet felől enyhe légtömegek áramlanak majd észak felé; a keveredési terület pedig éppen a Kárpát-medence fölé várható.

Az időjárásra érzékenyek szervezetét is nagyon megterhelheti a következő pár nap: frontok jönnek-mennek majd térségünkben, szinte fellélegezni sem lesz idő.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×