eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Holnap és holnapután, de várhatóan szerdán is tart ülést az Országgyűlés

A végleges napirendről a házbizottság rendkívüli ülése dönt majd. A parlament a jövő héten tárgyalja a magán-nyugdíjpénztári változásokról szóló és a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tévő javaslatokat. Az Országgyűlés szerdán csak akkor ül össze, ha a Fidesz által kezdeményezett házszabálytól eltérést nem fogadja el a képviselők négyötöde.

Mivel az ellenzéki pártok már jelezték, hogy ezt nem támogatják, a Fidesz indítványa várhatóan nem kapja meg a szükséges többséget. Az előzetes információk alapján emiatt egy kétnapos és egy egynapos ülést tart az Országgyűlés a jövő héten. Holnap zárószavazás lesz a Kolontár melletti vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság felállításáról szóló indítványokról. Ugyancsak voksolhatnak a képviselők a kormánytisztviselők jogállásáról, valamint a jövő évi népszámlálásról szóló törvényjavaslatokról, ha ezeknél nem fogad el módosító indítványt az Országgyűlés.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×