eur:
399.01
usd:
364.61
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Riasztást adtak ki a havazás miatt

Hó alatt van szinte az egész ország. A fővárosban péntek este 11 óra körül kezdődött a néhol intenzív havazás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a Közép- és Nyugat-Dunántúlra, ahol - elsősorban a Bakony térségében - hófúvás is várható. A havazás miatt az ország több vasútvonalán is 10-25 perc közötti késésekre kell számítani. Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest-Hatvan -Miskolc vonalon és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon tapasztalható.

A fővárosban a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. Szombaton kora reggel is esett, de a havazás erőssége csökkent. A közterület-fenntartó 94 munkagéppel takarítja a fő közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat, és fontosabb csomópontokat. A társaság arra kéri a magánház tulajdonosokat és a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és a havat ne az úttestre tolják. A cég hómunkásokat vesz nappali munkavégzésre a reggel 6 és délután 2 óra közötti időszakra. A hólapátolásért nettó 3350 forintot fizetnek. 

A fővárosban rendben elindultak a BKV járatai valamennyi vonalon - közölte a társaság fődiszpécsere.

Az ország több pontján is havazik. A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság közölte: az M7-es autópályán több helyen is kamionok akadtak el hajnalban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a közép és nyugat Dunántúlra, mert napközben gyenge hófúvás várható.
A hóval borított Magyarországról itt láthat fényképeket.
Az Északi-középhegységben és északkeleten a déli órákig csökkenő intenzitással és csökkenő területen további néhány centiméter friss hóréteg kialakulása várható - írja az Időkép. A Dunántúl felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüthet a Nap, 400 m alatt olvadásra lehet számítani.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Osztrák lakossági állampapírt vásárolnál magyarként? Mutatunk egy kiskaput

Osztrák lakossági állampapírt vásárolnál magyarként? Mutatunk egy kiskaput

Korábban már írtunk arról, hogy az osztrákok is elindították saját lakossági állampapír-palettájukat, de akkor még számos korlátozó feltételnek kellett megfelelni ahhoz, hogy külföldiként ottani állampapírt vásárolhassunk. Az osztrák államkincstár azóta könnyített a feltételeken: az eddigi szigorúbb online opció mellett már postai úton is lehet számlát nyitni külföldiként, így mostani cikkünkben gyakorlati szempontból mutatjuk be ennek a folyamatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×