eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mesterházy: a baloldal él és készen áll!

A baloldal él és készen áll a cselekvésre - jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP politikai nagygyűlésén szombaton a Papp László Budapest Sportarénában. A szocialista pártelnök harcot ígért a Fidesz-kormány - általa elmebetegnek nevezett - politikája ellen és aláírásgyűjtésbe kezdett..

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke harcot ígért a Fidesz-kormány - általa elmebetegnek nevezett - politikája ellen és aláírásgyűjtésbe kezdett.

A magyar baloldal él és készen áll a cselekvésre - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Fidesz-kormány intézkedései ellen tiltakozó szocialista nagygyűlésen Budapesten a Papp László Sportarénában.

A pártelnök úgy vélte, hogy valami elkezdődött Magyarországon, hiszen a magyar értelmiség legjobbjai pártállástól függetlenül emelnek szót a demokrácia eltiprása ellen, de ahogy járja az országot sokszor hallja, hogy a volt Fidesz szavazók azt mondják, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, nem erre kapott a kormány felhatalmazást.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy a kormány valóban nem arra kapott felhatalmazást, hogy erőszakkal elvegye 3 millió ember nyugdíj-megtakarítását, korlátozza az Alkotmánybíróság jogköreit valamint igazságtalan adórendszert és fenntarthatatlan költségvetést vezessen be, továbbá, hogy silány pártalkotmányt csináljon.

A frakcióvezető szerint a Fidesz a független és demokratikus intézmények élére hűséges pártkatonáit nevezi ki, Polt Péter például örökös legfőbb ügyész lesz, mert kétharmados többség nélkül nem lehet majd leváltani. Az Orbán-kormány demokratikus díszletek közötti diktatúrát alakít ki - ahogy a politikus mondta - demokratúrát.

Mesterházy Attila megígérte, hogy az MSZP minden eszközzel harcolni fog a Fidesz elmebeteg politikája ellen, sőt amint lehetősége lesz, a párt kárpótolja azt a 3 millió embert, akitől elvették a magánnyugdíjpénztári befizetését. Megvédik a devizahiteleseket, fenntartható költségvetést biztosítanak, igazságos adórendszert vezetnek be és visszaállítják az Alkotmánybíróság jogköreit valamint a pártfüggetlen közszolgálati médiát, továbbá felszámolják az Orbáni terrorelhárító központot - hangzottak a további ígéretek.

Mindehhez azonban a pártelnök szerint erős és egységes MSZP-re lesz szükség, amely visszanyerte az emberek bizalmát. A választók megbüntettek, mi viszont megértettük az üzenetet és tanulunk hibáinkból - tette hozzá a frakcióvezető.

A politikus úgy látta, hogy a pártnak az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálása ellenére is van eszköze: a tiltakozás, minél erősebben és minél hangosabban. "Mutassuk meg neki, hogy a kétharmad nem ad mindenre felhatalmazást" - mondta, majd aláírásgyűjtést jelentett be a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos kormánydöntés, az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése valamint a - szerinte - igazságtalan adórendszer miatt. A résztvevőktől azt kérte írják alá a petíciót és írassák alá még tíz emberrel.

A kormánynak a Mesterházy Attila azt üzente, hogy ha nem változtat politikáján, az MSZP tavasszal az utcára vonul és tízezrekkel együtt fog harcolni. Hangsúlyozta: semmi sem tart örökké és senki sem legyőzhetetlen, a Fidesz sem az. A pártelnök kijelentette: a szocialistáknak szövetségre kell lépniük mindenkivel, aki nem a Fidesz útján képzeli el a jövőt. "Nekünk történelmi felelősségünk, hogy vezető ereje legyünk ennek a szövetségnek. " - tette hozzá a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×