eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A hosszú távú közmunkákra építenek - lapszemle

Áll a filmgyártás - Kecskére bízott káposzta - Interjú Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárral - Meneszthetik Szócska Miklóst. Címek a napilapokból

A Népszabadság azt írja: a kormány nem folytatja az Út a munkához programot; megszűnik az aktív korú munkanélküliek rendelkezésre állási támogatása, helyette bérpótló juttatást folyósítanak. Az ellátás feltétele lesz a rendezett lakókörnyezet és legalább harminc nap munkaviszony.

Több milliárd forinttal létre kell hozni a "szuper-környezetvédelmi alapot", amire az elhagyatott, biztosítás nélküli, a múltból ránk maradt, időzített bombához hasonlatos veszélyt jelentő tározók felszámolása érdekében van szükség - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán szerint erőteljes törvényi szigorítások szükségesek, hogy a vörösiszap-katasztrófához hasonló tragédiákat meg tudják előzni.

Az Index írásából kiderül: a jövő év elejétől várhatóan menesztik Szócska Miklós egészségügyi államtitkárt. Utódjának személye egyelőre nem ismert, de felmerült az Országos Onkológiai Intézetet vezető Kásler Miklós és Mikola István neve is.

A Napi Gazdaság írásából megtudhatják, hogy egyre több tehenészet küzd napi likviditási gondokkal; a tej felvásárlási ára az első három negyedévben átlagosan 70 forint volt literenként, de a megígért literenkénti 22 forintos támogatásból eddig csak literenként 5,5 forintot utalt át a szaktárca.

Október volt a negyedik hónap az idén, amikor több személyautó kapott rendszámot, mint tavaly a hasonló időszakban. A kereskedők azonban mégsem sóhajthatnak fel, hiszen az első tíz hónap alatt forgalomba helyezett 36 089 kocsi 31 százalékkal marad el a tavalyi szinttől - olvasható a Világgazdaságban.

Rekordmagasságban tartózkodik a gyapot, huszonkilenc éves magasságban pedig a cukor tőzsdei jegyzésára. A kitermelési problémák és a piacok szűkössége miatt egyre nagyobb mennyiségű tőke talál rá az egzotikusnak számító nyersanyagokra, amiben a Fed likviditásfokozó intézkedéseinek is nagy szerep jut - közli a Portfolio.hu.

A Pénzcentrum.hu azzal foglalkozik, hogy az E85-ös üzemanyag fogyasztása megtízszereződött 2010-ben az előző évhez képest. Sok vezető fele-fele arányban tankol bioetanolt és benzint, de növekszik az átalakító elektronikus szerkezettel autózók száma is. Az új típusú flexifuel autók értékesítésében viszont még nem következett be számottevő növekedés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×