eur:
389.53
usd:
363.05
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csökkent a BUX, csak az OTP erősödött

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84,02 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 23.415,07 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 30,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott: az OTP erősödött, a Molnak és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest, míg a Richter változatlan árfolyamon zárt.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint az elmúlt napok tendenciája folytatódott pénteken is a BÉT-en: az OTP erős volt, a Mol és a Magyar Telekom gyengélkedett, míg a Richter teljesítménye semleges volt. A forgalom átlag fölött alakult, hasonlóan az elmúlt pár nap megnövekedett forgalmához. Megjegyezte, hogy jellemzően csak az OTP-t vásárolták, vagyis a teljes piacra nem igaz a likviditás bővülése.

Az OTP nap közben megpróbálkozott az 5.850 forintos szint legyőzésével, de végül száz forinttal e szint alatt zárt - mondta a kereskedő. Kifejtette, hogy a nap végén erős esés indult meg a piacon, ami nemcsak az OTP-t, hanem a többi papírt is érintette. Ezt az idézte elő, hogy hirtelen irányváltás következett be az euró/dollár keresztárfolyamban a nemzetközi piacokon, a dollár esett, és ez erős negatív hatással volt a részvénypiacokra.

A dollár azután kezdett gyengülni az euróval szemben, hogy az amerikai Fed elnöke, Ben Bernanke megerősítette: a Fed további gazdaságösztönző intézkedéseket tart indokoltnak mennyiségi monetáris enyhítés formájában, és ennek már csak a mértéke kérdéses. Később korrigált az árfolyam.

A Mol árfolyama 280 forinttal, 1,34 százalékkal 20.600 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP 35 forinttal, 0,61 százalékkal 5.755 forintra erősödött, forgalmuk 20,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,80 százalékkal 600 forintra esett, forgalma 2 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama nem változott, 47.800 forintot értek záráskor, a részvények forgalma 693,1 millió forintot ért el.

Az Egis 879,5 millió forintos forgalom mellett 250 forinttal, 1,08 százalékkal 23.500 forintra erősödött.

A BUMIX 2.206,50 ponton zárt pénteken, ez 5,77 pontos, 0,26 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×