eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

MSZP: a Fidesz az utolsó pillanatokban is meg akarja téveszteni a választókat

Szanyi Tibor szerint a bankadóval - melynek az első részét éjfélig kell befizetniük a pénzintézeteknek - "át van verve a közvélemény", mert nem az ország keres százmilliárd forintot egy nap alatt, hanem valójában ennyit húz le a Fidesz az emberekről. A kampányfőnök szerint nem csak ez ügy átverés, a Fidesz még az utolsó pillanatokban is meg akarja téveszteni a választókat.

Az MSZP kampányfőnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a bankadó ötletét az MSZP támogatta volna, hiszen egyetértenek azzal, hogy a bankoknak adózniuk kelljen az extraprofit után, de a jelenlegi változatot nem támogatják, mert most a pénzintézetek forgalmát adóztatja meg a kormány, amit a bankok azonnal áthárítanak az emberekre. Hozzátette: egy alku része, hogy nem tiltakoznak bankok, a Fidesz pedig cserébe lehetővé teszi nekik, hogy "kemény módon bánhassanak az emberekkel".

Átverésnek nevezte az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadót, mert szerinte a Fidesz ezzel azt ígérte meg, ami most is van. Mint mondta, jelenleg 17 százalékos az az szja-kulcs, amellyel az emberek döntő hányada jelenleg adózik.

Úgy fogalmazott: ez további nyomort jelent az eddig is nyomorgóknak és milliárdos segélyeket a gazdagoknak. Utóbbi kijelentését azzal indokolta, hogy az évente 15 millió forintot felett keresők várhatóan nagyságrendekkel kevesebbet adóznak majd.

Szanyi Tibor mesének nevezte a Fidesz azon ígéretét, hogy lesznek új munkahelyek. Szavai szerint érezni annak az előszelét, hogy tizedelés lesz a közszférában, hiszen a Fidesz várhatóan a jövő héten beterjeszti az Országgyűlésnek az a javaslatot, amely szerint a közalkalmazottakat is indoklás nélkül ki lehet majd rúgni.

Kiemelte: a Fidesz még az utolsó pillanatokban is meg akarja téveszteni a választókat. Tájékoztatása szerint Zuglóban a helyi választási bizottsági határozat "elmeszelte" a Fidesz azon gyakorlatát, hogy aktivisták vagy maguk a jelöltek, szocialistákat tartalmazó listával a kezükben olyan - a szavazásról helyszínéről szóló - levelet kézbesítettek, amelyben hamis cím volt feltüntetve vagy szándékosan rossz helyre akarták átirányítani az MSZP-re voksolókat.

A kampányfőnök közölte, mivel ez bűncselekmény, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Azt kérte a választóktól, hogy a hivatalos értesítő szerinti szavazóhelyiségbe menjenek vasárnap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×