eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nyolcpontos javaslatcsomagot dolgozott ki a Fidesz a devizában eladósodott lakáshiteleseknek - hírösszefoglaló

Nyolcpontos javaslatcsomagot dolgozott ki a Fidesz a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére. A krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók és a várandós nők jogosultak idén ingyenes influenza elleni védőoltásra. A somlói galuska lett Magyarország Kedvenc Süteménye.

Nyolcpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki fideszes képviselők a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére. Egyebek mellett megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást és az önkényes kamatemelést, valamint előírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét. Rogán Antal és Kósa Lajos Tapolcán, a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülésén azt mondta: a csomag alapján a következő hetekben-hónapokban több törvényjavaslatot dolgoznak ki. Úgy fogalmaztak: a deviza- vagy akár forintalapú lakáshitellel rendelkezők gondjainak megoldása azért sürgető, mert ha az érintetteknek el kell hagyniuk lakásukat, akkor családok százezreinek élete mehet tönkre. A miniszterelnök a kihelyezett ülésen a gazdaság további erősítését, a munkahelyteremtést, valamint a rend és a biztonság helyreállítását nevezte a következő időszak legfontosabb kormányzati feladatának. Orbán Viktor a rendezvényen úgy fogalmazott: az elmúlt 100 napban a kabinet lerakta a megújuló Magyarország alapjait.

Londoni felzárkózó piaci elemzők fontos fordulatnak tartják a magyar nemzetgazdasági miniszter szerdai bejelentését, amely szerint Budapest elkötelezett a jövő évi, 3 százalék alatti államháztartási hiánycél mellett. A Barclays Capital átfogó elemzésében azt írta: a bejelentést hitelesebbé tenné, ha Orbán Viktor miniszterelnök is megerősítené.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az egészségügyi államtitkár az ÁNTSZ laborjainak privatizációja ügyében. Szócska Miklós az InfoRádióban emlékeztetett: a tisztiorvosi szolgálat laborhálózatát 2005-ben az ÁNTSZ-nél dolgozó szakértők rokonainak, illetve üzlettársainak adták el 48 millió forintért, majd két év múlva másfél milliárd forintért adták tovább. A politikus hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a nemzeti nyomozó hatóságnál.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint a következő néhány évben 36-44 milliárd forintos megtakarítást eredményezne a pártja által kínált, a fővárosi egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló program. Horváth Csaba közölte: a program a pácienseknek kényelmesebb ügyintézést, az egészségügyben dolgozók számára pedig munkakörülményeik, bérezésük javítását tenné lehetővé.

Népszavazást szorgalmaz az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtéséért az LMP. Jávor Benedek, a párt főpolgármester-jelöltje azt mondta: a referendumot az október 3-ai választás után hivatalba lépő fővárosi önkormányzati testületnek kellene kiírnia. A politikus szerint a jelenlegi fővárosi parkolási rendszer átláthatatlan.

A krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók és a várandós nők jogosultak idén az 1,3 millió adag ingyenes influenza elleni védőoltásra - közölte az országos tiszti főorvos tanácsadója. Oroszi Beatrix az InfoRádióban elmondta: a korábbi információkkal ellentétben a 6 hónaposnál idősebb, de 3 évesnél fiatalabb gyermekeket is beoltják a 3 komponensű védőoltással.

Nincs magyar egyetem a legjobb 200 intézményt tartalmazó, egy brit intézet által készített listán. Az első helyen az angol Cambridge University végzett. Az intézmény az amerikai Harvardtól vette át a vezetést, amely így most a második helyre csúszott. Harmadik helyen az amerikai Yale szerepel. A legjobb európai felsőoktatási intézmény a 18. helyen álló zürichi műszaki egyetem.

Használt hannoveri villamosokat vásárol a BKV. A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a beruházás értéke 160 millió forint, a járművekkel a régi Ganz-szerelvények egy részét váltják ki a jövő év elejétől. A döntést a fővárosi Fidesz, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is üdvözölte.

Elsőként Győr és térsége települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének fejlesztése fejeződött be a Környezet és Energia Operatív Program által támogatott projektek közül. Habi Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának főosztályvezetője elmondta: a fejlesztéshez szükséges 9 és fél milliárd forint 70 százaléka uniós forrás.

A somlói galuska lett Magyarország Kedvenc Süteménye. Perger Péter, a kedvencétel.hu ötletgazdája az InfoRádióban elmondta: a somlóira több mint 23 ezren, a második helyen végzett zserbóra 19.879-en, míg a harmadik helyezett rétesre 19.356-an szavaztak.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×