eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jelentős forgalomkorlátozással járó munkálatok kezdődnek az M1-esen

Az esőzések miatt több szakaszon leromlott az M1 autópálya állapota, ezért 600 millió forint átcsoportosításával négy szakaszon is jelentős felújítást végez az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt., a munkálatok alatt forgalmi korlátozásokkal kell számolniuk az ott közlekedőknek - közölte az ÁAK.

A szokatlanul esős tavaszi időjárás következményeképpen jelentősen leromlott az M1 autópálya burkolata a Budapest-környéki szakaszokon, elsősorban a kamionforgalommal jobban érintett külső forgalmi- és kapaszkodó sávokon. A már elkezdődött munkálatok az M1 autópálya 22-54 kilométer-szelvények közötti szakaszát érintik. A kisebb javítások mellett négy hosszabb szakaszon kell az utazóknak folyamatos korlátozásokra számítani.

A 22-25 kilométer-szelvények között szeptember 3-án kezdődik a felújítás és szeptember 22-ig tart. A 25-31 kilométer-szelvények között már augusztus eleje óta folyik a munka, amely szeptember 2-án fejeződik be. A 44-49 kilométer-szelvények között szeptember 22-ig tart a felújítás, míg az 51-54 kilométer-szelvények között szeptember 23-án kezdődik és október 15-én fejeződik be. A jelzett befejezési időpontok a kedvezőtlen időjárás miatt kitolódhatnak.

A munkavégzés ideje alatt - az egyik pálya belső fogalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával - mindkét irányba két-két sávon lehet közlekedni továbbra is. A járművezetők azonban ügyeljenek a sebességkorlátozásra - hívja fel figyelmüket az ÁAK közleménye.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×