eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sokan veszíthetik el a jogosítványukat - lapszemle

Leisztinger menti a DVTK-t, avagy fordítva - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint sokan elveszíthetik a jogosítványukat.

Sokan veszíthetik el a jogosítványukat - írja a Magyar Nemzet. Emberek azért nem tudják majd időben meghosszabbítani a jogosítványukat, sőt akár el is veszíthetik azt, mert augusztus elsejétől szigorodik a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat. A lap szerint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fontolgatja, hogy felfüggeszti a rendelet hatálybalépését.

Leisztinger Tamás menti a DVTK-t, avagy fordítva - vélekedik a Népszabadság. Úgy tűnik, az elmúlt napokban immár minden akadály elhárult az elől, hogy a magyar milliárdos érdekeltségében lévő, főként vagyonkezeléssel és ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Arago cégcsoport szerezze meg az idén százéves borsodi klubot.

Elmeszelhetik az Alstom-kocsikat - számol be az Index.hu. Információk szerint nagy eséllyel pénteken dönt a Nemzeti Közlekedés Hatóság arról, hogy megkaphatják-e a hatósági engedélyt a 4-es és a 2-es metró vonalára szánt új Alstom kocsik. A hatóság emberei a napokban fejezték be a teszteket a BKV-nál. Úgy tudni, hogy a hatóság várhatóan elutasítja az engedély kiadását.

Felszámolhatják az egerszalóki hotelt - írja a Napi Gazdaság. A lap információi szerint a bíróság már ki is jelölte a felszámolót (Kelet Holding Zrt.), de a döntés még nem jogerős. A hotelt tulajdonló és üzemeltető Szalók Holding Zrt. részvényeinek immár csaknem száz százaléka a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik leányvállalata (a cégbírósági adatok szerint a Beszállítói Befektető Zrt.) birtokában van. A pénzintézet kommunikációs vezetője megerősítette a felszámolás tényét. Nyíri János MFB-szóvivő laphoz eljuttatott levelében kifejti, hogy az Egri Építő Zrt. 2008. május 26-án benyújtott kérelmében felszámolási eljárás megindítására vonatkozó kérelmet terjesztett elő a Szalók Holding ellen a Heves Megyei Bíróságnál, mivel egy számláját nem egyenlítették ki. Majd hozzáteszi, hogy a társaság a felszámolást elrendelő végzést teljességgel megalapozatlannak tartja, és a bíróságon vitatja. Az MFB szerint a nyári ítélkezési szünet miatt egyelőre nincs jogerős ítélet az ügyben.

Kiárusításon az e-könyvolvasók - számol be a Világgazdaság. Kíméletlen árverseny robbant ki az elektronikus könyvolvasók piacán, az amerikai felhasználók egyik pillanatról a másikra azzal szembesültek, hogy jóval 200 dollár alatti áron is beszerezhetnek ilyen készüléket. A versenyfutás két új szereplő megjelenéséhez köthető, az egyik az árával, a másik pedig a példátlan népszerűségével kényszerítette lépésre a piac szereplőit.

Brutális nyugdíjemelés - szeptembertől 17 százalékkal több lesz a zsebükben az argentinoknak - írja a Portfolio.hu. Az argentin elnöknő újabb nyugdíjemelésről döntött, szeptembertől 17 százalékkal emelkednek a jóléti kiadások, ami négy milliárd dolláros plusz költséget jelent a költségvetésnek. 2010-ben összességében 26,5 százalékkal fognak emelkedni a jóléti kiadások, azonban ez a magas infláció és gazdasági növekedés ismeretében nem meglepetés. Az viszont elgondolkoztató, hogy nem lehet azonnal megvalósítani a kiadások emelését, hiszen az állami nyugdíjbiztosító különben csődbe juthatna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×