eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek az OCÖ székházánál

Koszorúzással egybekötött gyászünnepséget tartottak a roma holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi Dohány utcai székházánál pénteken, ahol több szónok is párhuzamot vont a náci népirtás és az elmúlt két évben történt romagyilkosságok áldozatainak sorsa között.

A rendezvény valamennyi szónoka a vészkorszakot a világtörténelem legsötétebb időszakaként említve arra hívta fel a figyelmet, hogy a népirtás nem a gázkamrákkal, hanem a hétköznapi diszkrimináció felerősödésével kezdődött, és a megkülönböztetés ma a romákat sújtja az élet minden területén.

A gyászünnepség végén minisztériumok, civil szervezetek és a diplomáciai testület képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit az OCÖ falán lévő emléktábla előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×