eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Megnyílt a föld Andocson

Elnyelt egy földutat a megnyílt föld Andocson. Csaknem harminc méter hosszú, tíz méter mély krátert fedeztek fel a Somogy megyei település határában - adta hírül csütörtökön a Sonline. hu.

A hírportálnak Moós Miklós tanyagondnok arról számolt be, hogy az ottani szövetkezet elnöke hétfői határszemlén fedezte fel a hasadékot. Az árok Andocs egyik településrésze, Németsűrű külterületén keletkezett, ott, ahol néhány nappal ezelőtt még egy földút haladt.

"Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi lesz a sorsa, mindenesetre igyekszünk a balesetveszélyt a minimálisra csökkenteni" - fogalmazott a tanyagondnok. Feltehetően egy föld alatti patak mosta ki az út alól a földet, erre több barlangszerű üreg enged következtetni.

A májusban lezúduló nagymennyiségű eső megtette a hatását, a felszín nem bírta és beszakadt.  Az Andocshoz tartozó Nagytoldipusztán a vasutat mosta alá a víz, onnan a mai napig vonatpótló kisbusz szállítja az utasokat.

Töröcsik Ferencné polgármester közölte: Nagytoldipusztán és Németsűrűn minden családjához levelet juttattak el, amiben azt kérték, hogy a gyerekeket felnőtt kísérő nélkül ne engedjék ki a határba. Figyelmeztették a gazdákat is, hogy aratás előtt járják végig a táblákat, nehogy baleset történjen.

Somogyban a júniusi rendkívüli esőzések miatt több helyen keletkezett mély árok, így Törökkoppány, Karád, Pusztaszemes és Ecseny térségében. Somogybabodon egy több száz méter hosszúságú szakadék keletkezett, amelynek mélysége eléri a 10 métert, a szélessége is csaknem ugyanennyi. Az árkot a területet felmérő pécsi bányakapitányság illetékesei szerint körülbelül nyolc és félmillió forintból lehetne feltölteni.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×