eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Néhány évet várni kell, amíg újra tiszták lesznek a nyilvános WC-k Budapesten

14 év után visszaveszi a budapesti nyilvános WC-k üzemeltetését a Fővárosi Csatornázási Művek. Bátori Marianna szóvivő elmondta, több illemhelyet már nem érdemes felújítani, de 3-4 éven belül újra száz, európai színvonalú nyilvános mellékhelyiség lesz Budapesten.

Minden akadály elhárult az elől, hogy a Főváros Csatornázási Művek átvegye és megkezdje Budapest nyilvános illemhelyeinek az üzemeltetését - mondta az InfoRádiónak a testület szóvivője, aki hozzátette: első körben már 11 turistalátványossághoz közeli mellékhelyiséget újítottak fel és nyitottak meg.

Bátori Mariann hangsúlyozta: egy-két évet várni kell, amíg érezhetően javulni fog a helyzet a fővárosban, 3-4 év múlva pedig már kibővített illemhelyhálózat várja az idelátogatókat és a budapestieket.

Kiemelte, hogy 1996-ban 112, most pedig körülbelül 74 nyilvános WC üzemel Budapesten, de csak a felük üzemképes. Többségük annyira romos állapotban van, hogy már felújítani sem érdemes, ezért a szóvivő elmondta: vagy lerombolják és teljesen újraépítik a használhatatlanná vált illemhelyeket, vagy helyettük pénzérmével működő, úgynevezett pavilonokat létesítenek.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×