eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szeles időben balesetveszélyes sétálni a Margitszigeten!

Bár előző hétvégén megnyitották a Margitsziget árvíz miatt lezárt részét, a Főkert Nonprofit Zrt. szerint továbbra is balesetveszélyes a fák alatt sétálni. A társaság ügyfélszolgálati vezetője az InfoRádiónak elmondta, jelenleg feliratok figyelmeztetnek arra, hogy szeles, viharos időben akár ki is dőlhetnek a fák.

Jóllehet múlt pénteken független szakértők engedélyezték a Margitsziget megnyitását, hozzátették azonban, hogy a sétálókat figyelmeztetni kell: viharos szélben veszélyes lehet a fák alatt tartózkodni - közölte a Főkert ügyfélszolgálati vezetője.

Az árvíznek és a május közepén lecsapó viharnak összesen kilencvenöt, nagyrészt egészséges fa esett áldozatul a Margitszigeten - tájékoztatott Fazekas Péter.

Fazekas Péter azt is elmondta, hogy akik a Margitszigetre vagy a város közparkjaiba kívánnak látogatni, azok a Főkert honlapján tájékozódhatnak az ottani állapotokról. Internetkapcsolat híján a vállalat zöld számán is érdeklődhetnek a kikapcsolódni vágyók.

Hozzátette: a veszteségeket egy év alatt biztosan nem tudják teljesen pótolni, de már érdeklődtek faiskoláknál, hogy a Margitszigeten honos fajták beszerezhetők-e náluk. A kár eszmei érékét egyelőre nem határozták meg, ezt egyébként a Radó-féle számítási módszerrel becsülik fel.

Hanganyag: Tóth Krisztina

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×