eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Bencze nem erősítette meg, de nem is cáfolta a távozásáról szóló híreket

Bencze József országos rendőrfőkapitány sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a távozásáról szóló híreket vasárnap, a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségének végén a fővárosban.

A hadtörténeti múzeum épületéből kifelé jövet a távozását firtató újságírói kérdésre Bencze József úgy reagált: "miniszter úr tudja megmondani". Arra, hogy mit mondott neki Pintér Sándor belügyminiszter, úgy válaszolt: "az egyelőre a mi kettőnk titka".

A Belügyminisztériumban pénteken az MTI érdeklődésére annyit közöltek, hogy a jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt.

Bencze József leváltását hivatalosan egyelőre nem jelentették be. Sajtóinformációk szerint Hatala József válthatja őt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.

Az új főkapitányt kinevezése előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának.

A Népszabadság értesülése szerint nemcsak az országos rendőrfőkapitány, hanem két helyettese és több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×